ROC praktijksimulaties

Voor leerlingen

Praktijksimulaties voor leerlingen ROC-scholen

Een software die ontwikkeld wordt om praktijksituaties te simuleren in een leeromgeving.

In opdracht van de Stichting Praktijkleren is software ontwikkeld om praktijksituaties te simuleren in een leeromgeving. Het systeem bestaat uit een server back-end waarin de leerscenario’s gemaakt worden door onderwijskundigen en waarin de simulatiesessies voor de leerlingen actief zijn. Het client gedeelte is opgezet als een single-page HTML 5 applicatie. De client applicatie is gemaakt met JavaScript / ExtJS en draait in een webbrowser.

Het back-end is in ASP.NET en C# geschreven waarbij de server processen met elkaar communiceren via een Service Bus.  De SignalR library is ingezet om simulatie-events en content naar de clients te pushen. Door gebruik te maken van componenten die ook op het Microsoft Azure platform werken kan het back-end compleet schaalbaar naar dit cloud platform worden verhuisd. Voor het delen van de session-state tussen de verschillende server processen is de AppFabric Cache ingezet. Hierdoor is het mogelijk honderden gelijktijdige gebruikers te ondersteunen.

De simulatie-omgevingen zijn volledig configureerbaar in XML en SQL Server zodat met één back-end meerdere simulatieomgevingen gemaakt kunnen worden. De screenshots zijn een voorbeeld uit een gesimuleerde kantooromgeving waarbij de leerling op basis van opdrachten die in de vorm van telefoon, e-mail, of personen aan de balie binnen komen een IT-helpdesk moet runnen. De leerling moet de incidenten onder andere in het helpdesk systeem ‘Irma’ invoeren. Op basis van de afhandeling van deze gerandomiseerde opdrachten krijgt de leerling een score.

https://winit.nl/wp-content/uploads/2018/05/roc.jpg

Zo simpel kan het zijn

Programmeren, dat is wat wij het liefste doen. Eenvoudig, onderhoudbaar en doeltreffend. Maatwerk software, waarbij we ons richten op het resultaat en de oplossing.
https://winit.nl/wp-content/uploads/2018/03/WIN_IT_003.jpg

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem gewoon even contact op.

Wij hebben geen klantenservice of zoiets dergelijks. Als je ons wilt spreken, dan bel je ons gewoon.

Neem dus gerust contact met ons op.