CompactMOM

Inmeten kozijnen

Kegro deuren

Kegro deuren is een van de grootste producenten van deuren en ramen voor nieuwbouw en renovatie.

Om op de bouw de afmeting en de exacte vorm van het kozijn te meten gebruikt Kegro een laser inmeetsysteem.

Over CompactMOM

Dit systeem (de MOM5) is door Optel en Kegro ontwikkeld. Win_It heeft de software gemaakt (CompactMOM) om het systeem te bedienen en te integreren in het bedrijfsproces. De CompactMOM software draait op een rugged Windows CE device. Inmeters gaan met dit device en de MOM5 op pad om op locatie kozijnen in te meten.

De planners bij Kegro bereiden de inmeetwerkzaamheden voor zodat de inmeters het onderhanden werk op hun PDA kunnen laden. Op meetlocatie aangekomen positioneert de inmeter de MOM5 in het kozijn en kiest op de PDA de juiste locatie. De meetinstellingen zijn al ingevuld en de inmeter kan alle details inzien over de deur die voor dit kozijn besteld is. Eventuele memo’s van de werkvoorbereider kunnen bekeken worden en opmerkingen van de inmeter kunnen toegevoegd worden. Met de software wordt de inmeter door het meetproces geleid waarbij telkens om een specifiek meetpunt gevraagd wordt.  Na het  meten worden er een aantal resultaatschermen getoond. Door deze feedback ziet de inmeter of de meting compleet is met eventuele slot- en scharnierposities.  Vanuit de ruwe meetdata wordt op de PDA de contour van het kozijn berekend.

De contourdata en de afwijking in haaksheids geven de inmeter inzicht of het meetresultaat in grote lijnen overeenkomt met de werkelijkheid. De berekende contour, omhullende rechthoek en de gebruikte instellingen worden lokaal opgeslagen. De meetresultaten worden automatisch gesynchroniseerd met het Kegro ERP systeem (DoorIS). Via een aantal geautomatiseerde stappen wordt het meetresultaat gekoppeld aan de juiste order en zal de deur een passende vorm krijgen door een CNC machine automatisch te voorzien van parameters. Het resultaat is dat een compleet volgens specificaties geschilderde, beglaasde en beslagen deur welke alleen nog maar afgehangen hoeft te worden op de bouw, dus zonder schaven, schilderen, etc. De software is geschreven in C# op .NET CF. De communicatie met de MOM5 verloopt draadloos met de serieel protocol over een Bluetooth verbinding.

Win_It werkt aan een contactloze opvolger van de MOM5 de MOM_Next die lichter, sneller en goedkoper is dan de MOM5. MOM_next zal geschikt zijn voor het inmeten van kozijnen maar ook beschikbaar komen als multi-purpose 2D profiel scanner.

CompactMOM

https://winit.nl/wp-content/uploads/2018/05/CompactMOM1.png
https://winit.nl/wp-content/uploads/2018/05/CompactMOM2.png
https://winit.nl/wp-content/uploads/2018/05/compactmom.png

Zo simpel kan het zijn

Programmeren, dat is wat wij het liefste doen. Eenvoudig, onderhoudbaar en doeltreffend. Maatwerk software, waarbij we ons richten op het resultaat en de oplossing.
https://winit.nl/wp-content/uploads/2018/03/WIN_IT_001.jpg

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem gewoon even contact op.

Wij hebben geen klantenservice of zoiets dergelijks. Als je ons wilt spreken, dan bel je ons gewoon.

Neem dus gerust contact met ons op.